SWB

Rubriek: ‘Gildebor hecht aan vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling’

Gildebor is een professionele organisatie die de openbare ruimte beheert en onderhoudt. Deze jonge organisatie is in 2017 ontstaan uit drie verschillende groepen vakmensen uit de gemeenten Hengelo, Hof van Twente én het werk-leerbedrijf SWB.

De kwaliteit van ons werk en onze dienstverlening drijven op het blijvend ontwikkelen van het vakmanschap van onze medewerkers. Om die reden deelt Gildebor graag ‘ontwikkelverhalen’ van medewerkers die hun kennis verbreden en/of verdiepen. In deze verhalen vertellen zij over hun loopbaan en hun ontwikkeling.

Egbert Hargeerds (43) werkt momenteel als medewerker Dienstverlening in de gemeente Hof van Twente. Bij de gemeente is hij twintig jaar in dienst geweest: eerst als  kraanmachinist en de laatste acht jaar als vakman Dienstverlening in de Incidentenploeg. Egbert heeft dit werk altijd met plezier gedaan, maar meer en meer voelde hij de behoefte om over de muren van zijn vakgebied heen te kijken. Tijdens een gesprek met leidinggevenden heeft hij dit aangekaart …

Wat doet de incidentenploeg?

Egbert: “In de Incidentenploeg ben ik betrokken bij de voorbereiding van evenementen als dorpsfeesten, maar ook bijvoorbeeld Dodenherdenking en Koningsdag. Voor evenementen waar een vergunning voor nodig is verzorgt onze ploeg de verkeersmaatregelen en opruimwerkzaamheden. Ook zetten we storingen door of handelen die af indien mogelijk. Verder voeren we herstelwerkzaamheden uit zoals lichte rioolreparaties en eenvoudig bestratingswerk. Ook onderhoud ik de brandkranen binnen de gemeentegrenzen. Alert zijn is belangrijk in deze functie, want we bevinden ons veel in het verkeer.”

In welke functie heb je interesse getoond?

Egbert: “Anderhalf jaar geleden, ten tijde van het ontstaan van Gildebor, heb ik een gesprek gehad met mijn leidinggevende. Ik heb in die tijd op mijn functie gereflecteerd en tijdens het gesprek heb ik interesse getoond in een baan als coördinator. Helaas kwam ik er niet voor in aanmerking omdat ik niet over de juiste papieren beschikte. Toch werd het gewaardeerd dat ik mijn nek had uitgestoken tijdens dat gesprek. Ik had nagedacht over mijn positie en initiatief getoond. Met mijn leidinggevenden ben ik toen verder gaan kijken naar andere interessante functies.”

In welke functie heb je je verdiept?

Egbert: “Ik heb toen aangegeven dat een baan als toezichthouder mij ook interessant lijkt. Vooral toezicht houden op derde partijen die werkzaamheden uitvoeren aan de hand van  bestekken lijkt me prachtig om te doen. Daartoe zou ik bijvoorbeeld meer moeten leren over het lezen en schrijven van bestekken.
Ik heb vervolgens een werkstage gevolgd bij ons hoofdkantoor aan de Asveldweg om te kijken of dit werk echt bij me past. Met een collega ben ik mee geweest naar een bouwvergadering en met een andere collega heb ik een rondgang gemaakt door een plantsoen dat was ingeboet. Die stage was voor mij de bevestiging dat ik het juiste beeld bij de functie toezichthouder heb.”

Welke vervolgstappen ga je nu nemen?

Egbert: “Momenteel ben ik bezig om een passende opleiding te zoeken, waarmee ik graag in september wil beginnen. Ik ben er aan toe om na vele jaren met mijn handen gewerkt te hebben, nu wat meer met theorie bezig te gaan. Mocht er de komende jaren een functie als toezichthouder vrijkomen, dan zal ik er zeker op solliciteren!”

Ben je buiten je werk bij Gildebor ook zo initiatiefrijk?

Egbert: “Ook in mijn vrije tijd zit ik trouwens niet stil, want ik ben voorzitter van de tentcommissie voor het dorpsfeest Markelo. Ook zit ik al jaren bij de vrijwillige brandweer. Verder ben ik actief binnen stichting Kösterskoele. Voor die stichting regel ik jaarlijks in het openluchttheater bij tien voorstellingen het licht en geluid. Als ik dan nog tijd over heb, ga ik graag een eind fietsen op mijn mountainbike!”

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer