SWB

Gildebor druk met voorbereidingen rond Hengelose FBK-games

Henk Knippenborg, sportparkbeheerder bij Gildebor, vertelt over de werkzaamheden die medewerkers van onze organisatie rond dit atletiektoernooi uitvoeren.

“Deze week hebben we bijvoorbeeld de discuskooi weggehaald”, zegt Henk, “want dat onderdeel vindt dit jaar niet plaats. Ook hebben we de grasmat regelmatig gesproeid in het stadion, vanwege het zonnige, droge weer van de afgelopen tijd.”

Henk vervolgt: “Daarnaast hebben onze medewerkers met een kleine freesmachine het zand in de springbakken van het verspringen los gemaakt.” Hij geeft aan dat vrijwilligers op een later moment het zand mooi zullen afvlakken.

“Ook hangen we in het stadium een deel van de reclameborden op”, legt Henk uit, “en op de dag van het toernooi zullen we ook de beplanting in het stadion in orde maken. Denk daarbij aan het plaatsen van coniferen, bloembakken en  bloemtorens.”

Verder vertelt Henk dat Gildebor de call room zal inrichten. Dat is het gebied waar de atleten zich verzamelen voordat ze het stadion binnengaan. Daar vinden onder meer de dopingcontroles plaats. Henk: “Onze medewerkers zetten er banken, stoelen en hekwerk neer voor atleten en officials.”

Gildebor zorgt verder voor de bewegwijzering rond het stadion. “Denk bijvoorbeeld aan de borden die aangeven waar bezoekers kunnen parkeren.”

Bovenstaande is slechts een greep uit de werkzaamheden die Gildebor de afgelopen tijd heeft uitgevoerd in het kader van de FBK-games. Bovendien verzorgt onze organisatie natuurlijk ook het reguliere beheer en onderhoud van de sportvelden aan de Kuipersdijk.

Henk: “De weken vóór de FBK-games zijn voor de medewerkers van deze Gildebor-locatie een drukke en interessante tijd. Maar iedereen is op elkaar ingespeeld en er heerst een echte teamgeest!”

Nieuws

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor heeft in Hengelo-Zuid een bijenschans aangelegd.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Als 60-plusser is Yvon Kroeze in de bouw gaan werken. “Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon.

Lees meer
‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

De jaarlijkse strijd tegen de eikenprocessierups is begonnen. Daarbij worden ‘aaltjes’ ingezet.

Lees meer
Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering werkt bij SWB op de financiële afdeling waar hij jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Een verborgen, groene parel

Een verborgen, groene parel

Breng nu een bezoek aan een groene, Hengelose parel! De oude algemene begraafplaats aan de Bornsestraat.

Lees meer