SWB

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER

De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd.

Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een onderdeel van het sociaal werkbedrijf SWB-groep in Hengelo. Sinds 2018 wordt het onderhoud van de sportvelden en sportparken uitgevoerd door zeven medewerkers via de Wet sociale werkvoorziening (WSW) van de gemeente Oldenzaal. Ze hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en zijn ze gedetacheerd bij Gildebor. Daar worden ze begeleid en opgeleid. Christenhusz: “Toen Top Craft een aantal jaren geleden werd ontmanteld werden al onze groenmedewerkers ondergebracht bij Stadswerken. Zij werden ook verantwoordelijk voor het onderhoud van velden en parken.” De beperkte omvang van de groep in combinatie met het gespecialiseerde werk maakte die constructie kwetsbaar. Vandaar dat besloten werd deze medewerkers per 1 januari 2018 onder te brengen bij Gildebor, dat ook het onderhoud van accommodaties in Hengelo en Hof van Twente doet.

Kwaliteit

Christenhusz: “Na anderhalf jaar evalueerden we de samenwerking. De gemeente is tevreden, net als de sportclubs. Gildebor beschikt over veel kennis en materiaal waardoor de kwaliteit van de velden is toegenomen. Vandaar dat we de opdracht vanaf 1 januari 2020 voor een periode van vijf jaar verlengen.” Tevredenheid ook bij Robert Monninkhoff, algemeen directeur SWB, en Tom Nijkamp, clustermanager Parken, Landschap en Civiele Technieken van Gildebor. Zij geven aan dat ook de betrokken medewerkers blij zijn met de contractverlenging. “Deze medewerkers hebben structuur nodig, dan functioneren ze het beste. Weer een wisseling hadden ze niet fijn gevonden”, zegt Nijkamp. “De 1600 medewerkers van de SWB werken nu voor vijf gemeenten”, aldus Monninkhoff. “Gildebor is onze sociale onderneming. Bij Gildebor werken zo’n 300 mensen. De helft daarvan behoort tot de doelgroep en de andere helft bestaat uit vakmensen. Wij werken veel voor gemeenten en willen graag een specialist zijn op het gebied van het beheer van de openbare ruimte. Dat ons contract nu met vijf jaar wordt verlengd toont aan dat dat aardig lukt.”

Nijkamp: “Aan het begin van de samenwerking hebben we gezegd, dat we de gemeenten wilden ontzorgen. Onze mensen zorgen voor veilige en bespeelbare sportvelden, de clubs zijn tevreden, de medewerkers van de gemeente zijn happy en in de piekperiodes zorgen we ervoor dat de aannemer zijn werk goed doet en binnen de begroting blijft.”

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer