SWB

Herdenkingstocht ‘Licht in het Donker’ trekt 450 bezoekers

22-11-2018

De jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst Licht in het Donker heeft op 21 november plaatsgevonden bij het begraaf-en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Het evenement is georganiseerd door Gildebor in samenwerking met de gemeente en uitvaartorganisatie Yarden. Ongeveer 450 bezoekers hebben een tocht gemaakt door het park, waarbij ze een lichtje vasthielden. De route was verder verlicht door honderden fakkels. Zo zorgde de stoet voor licht in donkere dagen van verdriet.

“Tijdens de tocht liepen ook mensen mee die in hun eentje een dierbare herdachten”, zegt Rita Markslag van Yarden, “het mooie is dat je op deze avond nóóit alleen bent met je verdriet.” Rita vertelt dat de bezoekers zijn ontvangen in de aula, waarna Liesbeth van Berkel de avond begon met een overdenking. Ze is namelijk een ervaren spreker bij uitvaarten. Vervolgens is de groep aan de daadwerkelijke herdenkingstocht begonnen.

Henk Lansink is namens Gildebor één van de beheerders van de begraafplaats. Hij vertelt dat er op verschillende plekken langs de route muzikanten stonden. “Bij de ingang speelde een trompettist”, legt hij uit, “en ook heeft er een a-capellakoor opgetreden.” Henk geeft aan dat bij de kindergraven een harpiste haar muziek ten gehore heeft gebracht. Stadsdichter Marijke Agterbosch droeg op weer een andere plek gedichten voor.

De herdenkingstocht heeft voor de zesde keer plaatsgevonden. Iedereen die iemand wil gedenken was welkom tijdens de bijeenkomst, waarvan de toegang gratis is. Bezoekers hebben aangegeven dat ze het jaarlijkse evenement zeer hebben gewaardeerd.

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer