SWB

Herdenkingstocht ‘Licht in het Donker’ trekt 450 bezoekers

De jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst Licht in het Donker heeft op 21 november plaatsgevonden bij het begraaf-en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Het evenement is georganiseerd door Gildebor in samenwerking met de gemeente en uitvaartorganisatie Yarden. Ongeveer 450 bezoekers hebben een tocht gemaakt door het park, waarbij ze een lichtje vasthielden. De route was verder verlicht door honderden fakkels. Zo zorgde de stoet voor licht in donkere dagen van verdriet.

“Tijdens de tocht liepen ook mensen mee die in hun eentje een dierbare herdachten”, zegt Rita Markslag van Yarden, “het mooie is dat je op deze avond nóóit alleen bent met je verdriet.” Rita vertelt dat de bezoekers zijn ontvangen in de aula, waarna Liesbeth van Berkel de avond begon met een overdenking. Ze is namelijk een ervaren spreker bij uitvaarten. Vervolgens is de groep aan de daadwerkelijke herdenkingstocht begonnen.

Henk Lansink is namens Gildebor één van de beheerders van de begraafplaats. Hij vertelt dat er op verschillende plekken langs de route muzikanten stonden. “Bij de ingang speelde een trompettist”, legt hij uit, “en ook heeft er een a-capellakoor opgetreden.” Henk geeft aan dat bij de kindergraven een harpiste haar muziek ten gehore heeft gebracht. Stadsdichter Marijke Agterbosch droeg op weer een andere plek gedichten voor.

De herdenkingstocht heeft voor de zesde keer plaatsgevonden. Iedereen die iemand wil gedenken was welkom tijdens de bijeenkomst, waarvan de toegang gratis is. Bezoekers hebben aangegeven dat ze het jaarlijkse evenement zeer hebben gewaardeerd.

Nieuws

“Zorg dat je die pet erdoor kan gooien!”

“Zorg dat je die pet erdoor kan gooien!”

Wat hebben de Kasbah, de Van Koetsveldstraat en de Rabatstraat gemeen? Het volgende!

Lees meer
Nationale Boomfeestdag: leerlingen één dag groenmedewerker

Nationale Boomfeestdag: leerlingen één dag groenmedewerker

Leerlingen helpen medewerkers van Gildebor een handje tijdens Nationale Boomfeestdag.

Lees meer
Gildebor maakt mooie ‘matches’ op Slingerbeurs

Gildebor maakt mooie ‘matches’ op Slingerbeurs

Een regen van ‘matches’ tussen Gildebor en maatschappelijke organisaties uit Hengelo op de Slingerbeurs.

Lees meer
Maurice Drenth: perfecte grasmat

Maurice Drenth: perfecte grasmat

Locatiebeheerder Maurice: “Ik vind het leuk om kennis over te dragen. Als de velden er mooi bijliggen, ben ik een tevreden mens.”

Lees meer
We zoeken een Vakman Civiele Techniek (vrachtwagen)

We zoeken een Vakman Civiele Techniek (vrachtwagen)

Wij zijn op zoek naar 1,0 fte medewerker in de functie van Vakman Civiel. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer