SWB

Gildebor betrokken bij herdenkingstocht begraafplaats

Gildebor heeft 22 november jl. werkzaamheden verricht rond de herdenkingstocht ‘Licht in het donker’ bij de gedenk- en begraafplaats Hengelo aan de Oldenzaalsestraat.

Acht medewerkers van het cluster Parken en Landschap hebben er ’s middags onder meer stroomkabels uitgerold, honderden fakkels in de grond gestoken en ook tenten opgezet. Toen het eenmaal donker was, zijn de fakkels aangestoken. “Licht in het Donker is een lichtjestocht voor iedereen, ongeacht geloof”, zegt Maico Oude Lenferink, uitvoerder bij Gildebor, “Het is al weer het vijfde jaar dat het evenement georganiseerd wordt.”

Voorafgaand aan de herdenkingstocht kwam men samen in de aula van de begraafplaats. Vervolgens hadden nabestaanden de mogelijkheid om buiten een kaarsje mee te nemen en deze aan te steken bij het graf van een dierbare. Op de verlichte route waren verschillende stopplaatsen ingericht waar muziek ten gehore werd gebracht: zang en gitaar, harpmuziek en twee koren.

De verlichte rondgang over de begraafplaats was voor iedereen toegankelijk die iemand wilde gedenken. Volgens Maico waren er waren zo’n 450 bezoekers.

 

 

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer