SWB

Gildebor in de krant ‘Wilbert: nooit meer struikelen’

De Dr. A. Kuyperstraat is een lommerrijk woonstraatje gelegen tegen de binnenstad van Hengelo. De sfeer van de woonstraat wordt bepaald door de prachtige oude platanenlaan en de karakteristieke jaren dertig woningen omringd door gemetselde stenen muurtjes. De oude platanen geven de woonstraat en nabije omgeving veel sfeer, maar zorgen ook wel voor ongemak.

Doordat de bomen graag water en voeding halen in de nabijgelegen voortuinen, zorgden de boomwortels in het trottoir vaak voor opgedrukte trottoirtegels. Om het trottoir voor de bewoners veilig te houden en tegelijk de bomen een goede standplaats te geven, is twee jaar geleden gestart met een ‘pilot’ waarbij ter hoogte van de bomen de trottoirtegels weg zijn gehaald en vervangen door twee soorten “half-verharding”.

Er is gekozen voor een proef met de materialen Dolomietenzand en Graustabiel.  Beide soorten zijn destijds rond een aantal bomen aangebracht, en gekeken is welke van de twee zich het beste hield, en het meest gebruiksvriendelijk was voor de aanwonenden. Uit de pilot kwam dat de Graustabiel het beste voldeed.

Op dit moment is aannemer BTL in samenwerking met de gemeente Hengelo en Gildebor bezig met het aanbrengen van Graustabiel rond alle dertig platanen in de Dr. A. Kuyperstraat. Hiermee behoort het gevaar van de opgedrukte trottoirtegels tot het verleden, en is de veiligheid weer gegarandeerd.

Dagblad Tubantia heeft er ook aandacht aan besteed in een nieuwsbericht. (Tubantia 4 september 2018)

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer