SWB

Gildebor in de krant ‘Wilbert: nooit meer struikelen’

De Dr. A. Kuyperstraat is een lommerrijk woonstraatje gelegen tegen de binnenstad van Hengelo. De sfeer van de woonstraat wordt bepaald door de prachtige oude platanenlaan en de karakteristieke jaren dertig woningen omringd door gemetselde stenen muurtjes. De oude platanen geven de woonstraat en nabije omgeving veel sfeer, maar zorgen ook wel voor ongemak.

Doordat de bomen graag water en voeding halen in de nabijgelegen voortuinen, zorgden de boomwortels in het trottoir vaak voor opgedrukte trottoirtegels. Om het trottoir voor de bewoners veilig te houden en tegelijk de bomen een goede standplaats te geven, is twee jaar geleden gestart met een ‘pilot’ waarbij ter hoogte van de bomen de trottoirtegels weg zijn gehaald en vervangen door twee soorten “half-verharding”.

Er is gekozen voor een proef met de materialen Dolomietenzand en Graustabiel.  Beide soorten zijn destijds rond een aantal bomen aangebracht, en gekeken is welke van de twee zich het beste hield, en het meest gebruiksvriendelijk was voor de aanwonenden. Uit de pilot kwam dat de Graustabiel het beste voldeed.

Op dit moment is aannemer BTL in samenwerking met de gemeente Hengelo en Gildebor bezig met het aanbrengen van Graustabiel rond alle dertig platanen in de Dr. A. Kuyperstraat. Hiermee behoort het gevaar van de opgedrukte trottoirtegels tot het verleden, en is de veiligheid weer gegarandeerd.

Dagblad Tubantia heeft er ook aandacht aan besteed in een nieuwsbericht. (Tubantia 4 september 2018)

Nieuws

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor heeft in Hengelo-Zuid een bijenschans aangelegd.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Als 60-plusser is Yvon Kroeze in de bouw gaan werken. “Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon.

Lees meer
‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

De jaarlijkse strijd tegen de eikenprocessierups is begonnen. Daarbij worden ‘aaltjes’ ingezet.

Lees meer
Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering werkt bij SWB op de financiële afdeling waar hij jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Een verborgen, groene parel

Een verborgen, groene parel

Breng nu een bezoek aan een groene, Hengelose parel! De oude algemene begraafplaats aan de Bornsestraat.

Lees meer