SWB

Gildebor druk in de weer met opruimen stormschade

De storm van donderdag 18 januari jl. is al een tijd uitgeraasd, maar de opruimwerkzaamheden door Gildebor zijn nog in volle gang. Er zijn in Hengelo namelijk meer dan honderd bomen omgewaaid of (ernstig) beschadigd. De stormschademeldingen zijn verdeeld over maar liefst veertig Hengelose locaties. “Het opruim- en herstelwerk zal naar verwachting enkele weken in beslag nemen”, zegt uitvoerder Maico Oude Lenferink van Gildebor.

Maico geeft aan dat er afgelopen donderdag direct is begonnen met het inventariseren van de meldingen. “Onveilige situaties hebben toen uiteraard voorrang gekregen”,  legt hij uit “ook geblokkeerde wegen en fietspaden hebben we zo snel mogelijk vrij gemaakt .” De veiligheid van werknemers heeft tijdens het opruimen altijd voorrang. Sommige werkzaamheden zijn om die reden niet direct tijdens de storm uitgevoerd. Zo is het fietspad dat over de A1 loopt en de Hengelose Es en  Slangenbeek verbindt een paar dagen afgesloten. “Hier waren zo’n twintig bomen omgewaaid waardoor de veiligheid van fietsers en wandelaars in het geding kwam”, zegt Maico “inmiddels is dit fietspad weer vrij gegeven.”

Een ander voorbeeld is een gevaarlijke situatie aan de Jan Kroezestraat in Hengelo. Drie eiken stonden daar na de storm weliswaar nog overeind, maar  moesten toch geveld worden. “Ze zijn namelijk in de grond afgescheurd”, legt Maico uit “en dat levert gevaar op voor bewoners en voorbijgangers en het naastgelegen woonhuis.”
Medewerkers van Gildebor hebben de eiken met behulp van een ladderwagen stapsgewijs afgezaagd. Gildebor heeft voor dit specialistische werk vakmannen in dienst die in het bezit zijn van het ‘European Tree Worker’-certificaat. Ook hebben stratenmakers van Gildebor hard gewerkt om beschadigd wegdek te herstellen.

Zoals eerder aangegeven verwacht Maico dat alle opruim- en herstelwerkzaamheden nog enkele weken zullen duren.

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer