SWB

Gildebor druk in de weer met opruimen stormschade

De storm van donderdag 18 januari jl. is al een tijd uitgeraasd, maar de opruimwerkzaamheden door Gildebor zijn nog in volle gang. Er zijn in Hengelo namelijk meer dan honderd bomen omgewaaid of (ernstig) beschadigd. De stormschademeldingen zijn verdeeld over maar liefst veertig Hengelose locaties. “Het opruim- en herstelwerk zal naar verwachting enkele weken in beslag nemen”, zegt uitvoerder Maico Oude Lenferink van Gildebor.

Maico geeft aan dat er afgelopen donderdag direct is begonnen met het inventariseren van de meldingen. “Onveilige situaties hebben toen uiteraard voorrang gekregen”,  legt hij uit “ook geblokkeerde wegen en fietspaden hebben we zo snel mogelijk vrij gemaakt .” De veiligheid van werknemers heeft tijdens het opruimen altijd voorrang. Sommige werkzaamheden zijn om die reden niet direct tijdens de storm uitgevoerd. Zo is het fietspad dat over de A1 loopt en de Hengelose Es en  Slangenbeek verbindt een paar dagen afgesloten. “Hier waren zo’n twintig bomen omgewaaid waardoor de veiligheid van fietsers en wandelaars in het geding kwam”, zegt Maico “inmiddels is dit fietspad weer vrij gegeven.”

Een ander voorbeeld is een gevaarlijke situatie aan de Jan Kroezestraat in Hengelo. Drie eiken stonden daar na de storm weliswaar nog overeind, maar  moesten toch geveld worden. “Ze zijn namelijk in de grond afgescheurd”, legt Maico uit “en dat levert gevaar op voor bewoners en voorbijgangers en het naastgelegen woonhuis.”
Medewerkers van Gildebor hebben de eiken met behulp van een ladderwagen stapsgewijs afgezaagd. Gildebor heeft voor dit specialistische werk vakmannen in dienst die in het bezit zijn van het ‘European Tree Worker’-certificaat. Ook hebben stratenmakers van Gildebor hard gewerkt om beschadigd wegdek te herstellen.

Zoals eerder aangegeven verwacht Maico dat alle opruim- en herstelwerkzaamheden nog enkele weken zullen duren.

Nieuws

Politieke markt over bestrijding eikenprocessierups

Politieke markt over bestrijding eikenprocessierups

Politieke markt over de bestrijding van de eikenprocessierups.

Lees meer
Prachtige voorjaarsbloei in Hengelose groenstroken!

Prachtige voorjaarsbloei in Hengelose groenstroken!

Hoewel het nog winter is, zien Hengelose groenstroken er al fleurig uit door vroege bloeiers.

Lees meer
Gildebor volop bezig met de wintersnoei

Gildebor volop bezig met de wintersnoei

Gildebor is van november tot half maart bezig met de wintersnoei.

Lees meer
Green Flag Award voor Weusthagpark Hengelo

Green Flag Award voor Weusthagpark Hengelo

Het Weusthagpark is het fraaie, groene hart van Hengelo en heeft een onderscheiding gekregen.

Lees meer
Populierenbos Woolde uit veiligheidsoverwegingen gekapt

Populierenbos Woolde uit veiligheidsoverwegingen gekapt

Een populierenbos langs het spoor is uit veiligheidsoverwegingen gekapt.

Lees meer