SWB

Gildebor druk in de weer met opruimen stormschade

De storm van donderdag 18 januari jl. is al een tijd uitgeraasd, maar de opruimwerkzaamheden door Gildebor zijn nog in volle gang. Er zijn in Hengelo namelijk meer dan honderd bomen omgewaaid of (ernstig) beschadigd. De stormschademeldingen zijn verdeeld over maar liefst veertig Hengelose locaties. “Het opruim- en herstelwerk zal naar verwachting enkele weken in beslag nemen”, zegt uitvoerder Maico Oude Lenferink van Gildebor.

Maico geeft aan dat er afgelopen donderdag direct is begonnen met het inventariseren van de meldingen. “Onveilige situaties hebben toen uiteraard voorrang gekregen”,  legt hij uit “ook geblokkeerde wegen en fietspaden hebben we zo snel mogelijk vrij gemaakt .” De veiligheid van werknemers heeft tijdens het opruimen altijd voorrang. Sommige werkzaamheden zijn om die reden niet direct tijdens de storm uitgevoerd. Zo is het fietspad dat over de A1 loopt en de Hengelose Es en  Slangenbeek verbindt een paar dagen afgesloten. “Hier waren zo’n twintig bomen omgewaaid waardoor de veiligheid van fietsers en wandelaars in het geding kwam”, zegt Maico “inmiddels is dit fietspad weer vrij gegeven.”

Een ander voorbeeld is een gevaarlijke situatie aan de Jan Kroezestraat in Hengelo. Drie eiken stonden daar na de storm weliswaar nog overeind, maar  moesten toch geveld worden. “Ze zijn namelijk in de grond afgescheurd”, legt Maico uit “en dat levert gevaar op voor bewoners en voorbijgangers en het naastgelegen woonhuis.”
Medewerkers van Gildebor hebben de eiken met behulp van een ladderwagen stapsgewijs afgezaagd. Gildebor heeft voor dit specialistische werk vakmannen in dienst die in het bezit zijn van het ‘European Tree Worker’-certificaat. Ook hebben stratenmakers van Gildebor hard gewerkt om beschadigd wegdek te herstellen.

Zoals eerder aangegeven verwacht Maico dat alle opruim- en herstelwerkzaamheden nog enkele weken zullen duren.

Nieuws

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor heeft in Hengelo-Zuid een bijenschans aangelegd.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Als 60-plusser is Yvon Kroeze in de bouw gaan werken. “Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon.

Lees meer
‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

De jaarlijkse strijd tegen de eikenprocessierups is begonnen. Daarbij worden ‘aaltjes’ ingezet.

Lees meer
Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering werkt bij SWB op de financiële afdeling waar hij jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Een verborgen, groene parel

Een verborgen, groene parel

Breng nu een bezoek aan een groene, Hengelose parel! De oude algemene begraafplaats aan de Bornsestraat.

Lees meer