SWB

Driehonderd nieuwe rozen voor het Hengelose Prins Bernhardplantsoen

Het rosarium in het Prins Bernhardplantsoen wordt momenteel ingeplant met zo’n 300 nieuwe rozen. “Vorige week hebben we er een flink aantal ingezet”, zegt Tony Heinhuis, vakman groenonderhoud bij Gildebor, “vandaag en volgende week volgt de rest.”

Ruim een maand geleden zijn de rozenvakken namelijk leeggemaakt omdat de rozen last hadden van ‘rozenmoeheid’. Bij deze aandoening vreten aaltjes aan de rozenwortels, waardoor ze slechter gaan groeien. Harry Oosterik (met pet), ook vakman groenonderhoud bij Gildebor, vertelt dat er twee typen zijn ingeplant: enkele rozen en trosrozen, beide in allerlei kleuren, zoals roze, wit en rood.

Harry geeft aan dat hij binding heeft met het plantsoen waar hij al zo’n tien jaar onderhoudswerkzaamheden uitvoert. “Dit is het enige echte park in Hengelo en het vormt een visitekaartje voor de stad”, zegt hij “het beeldbestek is hier van A-niveau.”

Harry geeft verder aan dat er wekelijks in het park onderhoud wordt gepleegd. De rozen vergen veel aandacht en de fraaie hagen bijvoorbeeld ook. “Maar dat heb ik wel over voor m’n parkje”, zegt Harry lachend. Hij is speciaal op zijn vrije dag voor ‘zijn’ rozen teruggekomen.

Nieuws

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor heeft in Hengelo-Zuid een bijenschans aangelegd.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Als 60-plusser is Yvon Kroeze in de bouw gaan werken. “Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon.

Lees meer
‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

De jaarlijkse strijd tegen de eikenprocessierups is begonnen. Daarbij worden ‘aaltjes’ ingezet.

Lees meer
Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering werkt bij SWB op de financiële afdeling waar hij jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Een verborgen, groene parel

Een verborgen, groene parel

Breng nu een bezoek aan een groene, Hengelose parel! De oude algemene begraafplaats aan de Bornsestraat.

Lees meer