SWB

Driehonderd nieuwe rozen voor het Hengelose Prins Bernhardplantsoen

Het rosarium in het Prins Bernhardplantsoen wordt momenteel ingeplant met zo’n 300 nieuwe rozen. “Vorige week hebben we er een flink aantal ingezet”, zegt Tony Heinhuis, vakman groenonderhoud bij Gildebor, “vandaag en volgende week volgt de rest.”

Ruim een maand geleden zijn de rozenvakken namelijk leeggemaakt omdat de rozen last hadden van ‘rozenmoeheid’. Bij deze aandoening vreten aaltjes aan de rozenwortels, waardoor ze slechter gaan groeien. Harry Oosterik (met pet), ook vakman groenonderhoud bij Gildebor, vertelt dat er twee typen zijn ingeplant: enkele rozen en trosrozen, beide in allerlei kleuren, zoals roze, wit en rood.

Harry geeft aan dat hij binding heeft met het plantsoen waar hij al zo’n tien jaar onderhoudswerkzaamheden uitvoert. “Dit is het enige echte park in Hengelo en het vormt een visitekaartje voor de stad”, zegt hij “het beeldbestek is hier van A-niveau.”

Harry geeft verder aan dat er wekelijks in het park onderhoud wordt gepleegd. De rozen vergen veel aandacht en de fraaie hagen bijvoorbeeld ook. “Maar dat heb ik wel over voor m’n parkje”, zegt Harry lachend. Hij is speciaal op zijn vrije dag voor ‘zijn’ rozen teruggekomen.

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer