SWB

Wethouder hijst de ‘Green Flag’ in Weusthagpark

07-03-2019

De groene long van Hengelo. Zo omschreef wethouder Mariska ten Heuw gisteren het Weusthagpark terwijl ze omwonenden en groene partners die samenwerken in het Weusthagpark toesprak in een weiland aan de Larvikstraat. Ze hees daar de vlag, omdat het Hengelose park de ‘Green Flag Award’ gewonnen heeft: een wereldwijd keurmerk voor landschapsparken. “Het is een park voor én door mensen”, zei Ten Heuw, “en géén kunstje van één partij.”

Bij het toekennen van het keurmerk wordt de nadruk gelegd op burgerparticipatie en de samenwerking tussen organisaties. Gildebor onderhoudt het park en staat daarbij in nauw contact met de gemeente Hengelo, groene partners als IVN en KNNV, de Vrienden van het Weusthag en andere partijen.

Walter van Dijk is namens Gildebor nauw betrokken bij het beheer van het park. “De prijs is een bevestiging dat deelnemende organisaties het park op een goede manier inrichten en ontwikkelen. In het Weusthagpark komen natuur, kunst en sport samen: de prijs is voor alle betrokkenen een stimulans om binnen dit burgerpark nog meer initiatieven te ontplooien. Uiteraard gezamenlijk!”

Bron website: De Tubantia

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer