SWB

Prachtige groene deken trots van Berghuizen

Op de website ‘halloberghuizen’ is een interessant artikel verschenen over Gildebor medewerker Henk Hulsmeijers. Henk vertelt over het onderhoud van het hoofdveld van FC Berghuizen gedurende de droge zomer. Het artikel is ook hieronder opgenomen.

Prachtige groene deken trots van Berghuizen
Dinsdag 21 augustus 2018
Tekst en foto’s: Felix Nijland
Website: https://www.halloberghuizen.nl/nieuws/prachtige-groene-deken-trots-van-berghuizen

Prachtige groene deken trots van Berghuizen

Terwijl de aanhoudende droogte menig voetbalveld in Nederland deed veranderen in een Sahel landschap, ligt het hoofdveld van FC Berghuizen er bij om door een ringetje te halen. ‘Een kwestie van de juiste aanpak’, doceert onderhoudsmedewerker Henk Hulsmeijers. Elke dag wordt het veld nauwgezet gecontroleerd door Henk Hulsmeijers en zijn collega’s. De mat ligt er geweldig bij.

Werk van Henk Hulsmeijers en zijn collega’s werpt vrucht af
Hoofdveld om door een ringetje te halen
Een ritje met Henk op de Torro vanaf de kleedkamers bovenop de accommodatie naar het lager gelegen hoofdveld leert al dat mooi fris groen de hoofdkleur is van het belangrijkste speelveld op sportpark ’t Venterinck. In het landelijke nieuws zowel in kranten als op radio en televisie spraken clubs hun zorgen uit over de aanvang van de voetbalcompetitie. Veel velden zijn zodanig verschroeid dat de schade op korte termijn nauwelijks is te herstellen, waardoor ze in feite onbespeelbaar zijn.
Zo niet het hoofdveld aan de Schapendijk. ‘Medio mei’, vertellen Henk en zijn collega, ‘zijn we al begonnen met intensief sproeien. De beregeningsinstallatie zit in het veld. Toen het echt heet werd, hebben we dag en nacht doorgesproeid. Dat betekende ook in de weekenden de computer instellen. Die aanpak leidt er toe dat we nu een prachtig veld hebben.’
Maar dat is zeker ook het gevolg van intensief en zorgvuldig onderhoud met het machinepark van Gildebor, de organisatie waar Henk en zijn collega’s sinds kort onder ressorteren. Het hoofdveld van FC Berghuizen werd eerst geshredderd, daarna gevertidraind. Vervolgens vonden machinaal diverse bemestingen plaats. ‘Verder hebben we de doelen eruit gehaald. In de doelgebieden zaten gaten, die we hebben geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid. Minder goede plekken in het veld hebben we constant met de hand bij gezaaid en het hele veld is nog eens machinaal doorgezaaid. Dit in combinatie met sproeien, waarvoor we het water van 42 meter diepte halen, heeft zijn uitwerking niet gemist’, vertelt Henk Hulsmeijers.

Elke dag wordt het veld nauwgezet gecontroleerd door Henk Hulsmeijers en zijn collega’s. De mat ligt er geweldig bij.

 

Henk Hulsmeijers met de Torro, waarmee de medewerkers zich over het omvangrijke sportpark ’t Venterinck bewegen.

Konijnengaten
Op hetzelfde moment maait zijn collega Paul Meulenbroek het veld. Dat gebeurt drie keer in de week, zodat het gras mooi verdicht. Het groeit als kool. Bij het zorgvuldig onderhoud hoort een dagelijkse inspectie op mollen en konijnengaten. ‘De mollen proberen we weg te vangen en konijnengaten maken we meteen dicht en gooien er graszaad op. Dat werk hoort er zeker bij’, aldus Hulsmeijers.
Door te trainen op de andere velden en daar in eerste instantie ook de oefenwedstrijden af te werken, wordt het hoofdveld nog gespaard. Zondag 2 september om 14.00 uur wacht de eerste competitiewedstrijd voor het eerste elftal tegen UD Weerselo. Die wedstrijd mag waarschijnlijk wel worden gespeeld op de superpiste. Tegelijkertijd speelt vrouwen 1 op het kunstgrasveld direct aan de Schapendijk tegen Eindhoven. De mannen van Berghuizen hebben hopelijk baat bij een goed veld en daarmee bij de inzet van Henk Hulsmeijers en zijn collega’s. Want FC Berghuizen degradeerde afgelopen seizoen en hoopt natuurlijk zo snel mogelijk uit de vijfde en laagste klasse te komen.

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer