SWB

Green Flag Award voor Weusthagpark Hengelo

Het Weusthagpark is het fraaie, groene hart van Hengelo. Het is dé plaats waar mens en natuur in de gemeente samenkomen. Vele maatschappelijke organisaties zijn actief binnen dit landschapspark en dat is niet onopgemerkt gebleven!

Gildebor heeft samen met al deze vrijwilligersorganisaties de ‘Green Flag Award’ gewonnen omdat zij het Weusthagpark zo mooi vorm geven! Deze onderscheiding wordt door een Engelse organisatie toegekend aan parken wereldwijd!

Het Engelse keurmerk:

“… recognises and rewards well managed parks and green spaces, setting the benchmark standard for the management of recreational outdoor spaces across the United Kingdom and around the world.”

Bij het toekennen van de Green Flag Award wordt belang gehecht aan factoren als het opstellen van een gedegen Managementplan voor het park. Ook moet het parkonderhoud op een kwalitatief hoog niveau gebeuren. Het allerbelangrijkste criterium is echter de participatie van én samenwerking tussen belangenverenigingen en vrijwilligers in het park.

Gildebor beheert in opdracht van de gemeente Hengelo het Weusthagpark en inderdaad wordt daarbij uitstekend samengewerkt met vele partners als:

IVN
Stichting Heemtuin en Beleefbos
• Landschapsploeg Weusthag
Vereniging Vrienden van het Weusthag
Biologische Moestuin Vereniging Hengelo
Stichting t’ Geerdink
Kinderboerderij
Combibaan Hengelo (skeeleren en schaatsen)
Uitspanning De Houtmaat
Paddentrek Hengelo
• en anderen …

De prijs is voor Gildebor en deze vrijwilligersorganisaties een erkenning voor hun goede werk en een aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg!

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer