SWB

Gildebor volop bezig met de wintersnoei

Gildebor is van november tot half maart volop bezig met de Wintersnoei. Onlangs hebben vakmannen bijvoorbeeld een Bosplantsoen gesnoeid in Hengelo langs de rotonde die de Westelijke Esweg en de Deurningerstraat verbindt.

Zo’n bosplantsoen bestaat uit inheemse beplanting als hazelaar, haagbeuk, gelderse roos, hulst, taxus en meidoorn. Ze worden eens in de vier jaar gesnoeid en zijn belangrijk voor vogels, zoogdieren en insecten omdat ze nestgelegenheid, schuilplaatsen en voedsel bieden. Daarom is een mooie ondergroei van kruiden in bosplantsoenen gewenst.

De meidoorn is overigens een grote struik die flink in de breedte kan groeien. Door ruimtegebrek is snoeien van de boom soms noodzakelijk en hierbij is het belangrijk dat de natuurlijke vorm van de struik behouden blijft. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de haagbeuk en hazelaar. Andere struiken worden tot de grond teruggesnoeid, waarna ze weer kunnen uitlopen.
Juist dit gericht menselijke ingrijpen, zorgt voor een gevarieerd, natuurlijk ogend bosplantsoen!

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer