SWB

Gildebor verwijderd wegzakkende linde bij Twickel College

Medewerkers van Gildebor hebben vorige week na onderzoek een scheefzakkende linde verwijderd bij het Twickel College in Hengelo. De linde aan de Woolderesweg kwam in het vizier, dankzij een oplettende bewoonster die er melding van had gemaakt bij de gemeente.

Voorzorgsmaatregelen

Specialisten van Gildebor hebben na inspectie besloten dat de linde grondiger onderzocht moest worden, want de boom zat nog goed in het blad. Er is vervolgens een zogenaamde Klic-melding gemaakt in verband met de loop van ondergrondse kabels en leidingen. Ook is een toezichthouder van de Gasunie langsgekomen, omdat er op deze plek een zware gasleiding in de grond loopt.

Onderzoek en verwijderen

Twee vakkundige graafmachinisten van Gildebor hebben, na deze voorzorgsmaatregelen, de grond laagje voor laagje verwijderd om het wortelgestel van de linde bloot te leggen. De linde bleek opvallend weinig grote wortels te hebben en daarom is de boom in verband met de veiligheid omgedrukt met de kraan.

Het onderstel van de boom bleek na uitgraven grotendeels verrot, maar de oorzaak hiervoor kan niet met zekerheid worden bepaald. Het belangrijkste is dat de leerlingen van het Twickel College en buurtbewoners weer veilig voor de school langs kunnen lopen.

Gildebor zal in het najaar op dezelfde plek een nieuwe boom aanplanten.

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer