SWB

Gildebor verleent steun aan werkgroep Paddentrek Hengelo

De werkgroep Paddentrek heeft op 23 mei jl. bij buitenplaats de Houtmaat bekend gemaakt hoeveel amfibieën ze hebben overgezet op een aantal drukke plekken in Hengelo. In totaal hebben 5871 diertjes hulp gekregen bij het oversteken van wegen en fietspaden. Helaas waren er toch ruim 500 verkeersslachtoffers. Gildebor slaat voor deze werkgroep materialen op zoals waarschuwingsborden die tijdens de paddentrek worden neergezet om verkeersdeelnemers te informeren.

De werkgroep Paddentrek bestaat uit zo’n 50 vrijwilligers die tijdens de trek in de periode maart-april op 5 locaties amfibieën overzetten. De vijf locaties zijn:

  • Genseler/Vechtlaan
  • Retentiegebied Woolde
  • Fietssnelweg F35 richting Borne
  • Weusthag
  • Kristalbad

Op deze plekken worden kleine watersalamanders, padden, bruine- en groene kikkers overgezet, waarbij vooral de salamanders en padden hulp krijgen omdat ze minder snel zijn dan de kikkers. Zo werden er bij de F35 bijna 1500 padden overgezet en bij het Kristalbad in totaal bijna 2400 kleine watersalamanders. Wie meer informatie wil kan kijken op de website van de werkgroep Paddentrek Hengelo.

 

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer