SWB

Slingerjaarprijs naar Gildebor

Persbericht, 16 februari 2017

Gildebor heeft de Slingerjaarprijs in de wacht gesleept. Namens de nieuwe beheer- en onderhoudsorganisatie in de gemeenten Hengelo en Hof van Twente nam Jos Koekkoek de prijs in ontvangst. De Slingerjaarprijs wordt elk jaar gegeven aan de organisatie die de mooiste match bewerkstelligt. In 2016 was het de afdeling van Koekkoek die met een hoogwerker manege De Kapberg uit de brand hielp.
Schoonmaken lampen

De Slinger Hengelo reikt jaarlijks de Slingerjaarprijs uit aan een bedrijf en een maatschappelijke instelling. Dit jaar had Gildebor die eer. De heren en dames van de beheeren onderhoudsorganisatie hielpen vorig jaar De Kapberg met een hoogwerker. Daarmee konden ze de lampen boven de manegebak schoonmaken. De Kapberg is een manege voor mensen met een beperking. Onderdeel van de Slingerjaarprijs is een bedrag van 500 euro voor De Kapberg en een mooie trofee voor Gildebor.

Slingerbeurs
Op de Slingerbeurs worden elk jaar matches gemaakt, waarbij bedrijven maatschappelijke instellingen vooruit helpen met praktische activiteiten. De mooiste match ontvangt het jaar erop de Slingerjaarprijs. De volgende Slingerbeurs is op 10 maart in het ROC van Twente aan de Gieterij.

Gildebor
Vanaf 1 januari 2017 hebben de gemeenten Hengelo en Hof van Twente én het werkleerbedrijf SWB het beheer en onderhoud van de openbare ruimte samengevoegd. Het gaat hierbij onder meer om het schoon en heel houden van wegen, pleinen en plantsoenen, groenonderhoud zoals maaien en snoeien, het onderhoud van sportvelden en begraafplaatsen. Met als doel een schone, veilige en prettige leefomgeving.

Nieuws

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor heeft in Hengelo-Zuid een bijenschans aangelegd.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Als 60-plusser is Yvon Kroeze in de bouw gaan werken. “Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon.

Lees meer
‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

De jaarlijkse strijd tegen de eikenprocessierups is begonnen. Daarbij worden ‘aaltjes’ ingezet.

Lees meer
Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering werkt bij SWB op de financiële afdeling waar hij jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Een verborgen, groene parel

Een verborgen, groene parel

Breng nu een bezoek aan een groene, Hengelose parel! De oude algemene begraafplaats aan de Bornsestraat.

Lees meer