SWB

Slingerjaarprijs naar Gildebor

Persbericht, 16 februari 2017

Gildebor heeft de Slingerjaarprijs in de wacht gesleept. Namens de nieuwe beheer- en onderhoudsorganisatie in de gemeenten Hengelo en Hof van Twente nam Jos Koekkoek de prijs in ontvangst. De Slingerjaarprijs wordt elk jaar gegeven aan de organisatie die de mooiste match bewerkstelligt. In 2016 was het de afdeling van Koekkoek die met een hoogwerker manege De Kapberg uit de brand hielp.
Schoonmaken lampen

De Slinger Hengelo reikt jaarlijks de Slingerjaarprijs uit aan een bedrijf en een maatschappelijke instelling. Dit jaar had Gildebor die eer. De heren en dames van de beheeren onderhoudsorganisatie hielpen vorig jaar De Kapberg met een hoogwerker. Daarmee konden ze de lampen boven de manegebak schoonmaken. De Kapberg is een manege voor mensen met een beperking. Onderdeel van de Slingerjaarprijs is een bedrag van 500 euro voor De Kapberg en een mooie trofee voor Gildebor.

Slingerbeurs
Op de Slingerbeurs worden elk jaar matches gemaakt, waarbij bedrijven maatschappelijke instellingen vooruit helpen met praktische activiteiten. De mooiste match ontvangt het jaar erop de Slingerjaarprijs. De volgende Slingerbeurs is op 10 maart in het ROC van Twente aan de Gieterij.

Gildebor
Vanaf 1 januari 2017 hebben de gemeenten Hengelo en Hof van Twente én het werkleerbedrijf SWB het beheer en onderhoud van de openbare ruimte samengevoegd. Het gaat hierbij onder meer om het schoon en heel houden van wegen, pleinen en plantsoenen, groenonderhoud zoals maaien en snoeien, het onderhoud van sportvelden en begraafplaatsen. Met als doel een schone, veilige en prettige leefomgeving.

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer