SWB

Netwerken op de ‘Bentelose savanne’ tijdens Gildebor event

Gildebor heeft zich op de langste dag van het jaar, 21 juni, origineel gepresenteerd aan haar relaties. In een prachtige Afrikaanse ambiance ontving de organisatie zo’n zeventig gasten aan de Grondhuttenweg in Bentelo. Het motto ‘Volg het pad van de Gildebor-olifant’ was een uitnodiging om gezamenlijk op ‘Twentse safari’ te gaan. De middag was opgedeeld in twee delen: een lezing over ‘Olifantenpaadjes’ door Jan Dirk van der Burg en een paneldiscussie onder leiding van algemeen directeur Jeroen van der Geest.

(klik hier voor een foto-impressie van het event)

Olifanten en hun paadjes

In zijn welkomstwoord verwees Jeroen naar de fraaie paneelborden met afbeeldingen van Afrikaanse olifanten, die de ruimte versierden. Hij gaf aan dat een olifant allerlei associaties oproept. Negatieve associaties zijn logheid en gebrek aan tact. Positieve aspecten zijn sociaal gedrag, kracht en doorzettingsvermogen. Maar ook de neiging van olifanten om het snelste en slimste pad van A naar B te kiezen en op die wijze een weg te creëren waar andere dieren van profiteren.

Daar komt ons begrip ‘Olifantenpaadje’ vandaan. En ook mensen hebben die instinctmatige neiging om de snelste route te kiezen in de openbare ruimte. Jan Dirk van der Burg gaf hierover een grappige en informatieve lezing. Jan Dirk is dé olifantenpaadjesdeskundige van Nederland en had veel te zeggen over allerlei aspecten van die uitgesleten paadjes die iedereen kent. Je vindt ze in grasvelden, langs taluds en openbare wegen en trappen. Hij behandelde onder meer de gekromde vorm van de paadjes en de soms wanhopige pogingen van beheerders van de openbare ruimte om ze tegen te gaan. Soms door middel van lage hekjes, de zogenaamde ‘schenenbrekers’, dan weer middels hoger hekwerk of groenbarrières. Aan het eind van de lezing maakte hij een vertaalslag naar organisaties. Als je als organisatie een stip aan de horizon zet en zegt ‘Daar willen we als organisatie naar toe’, hoe vrij laat je je werknemers dan om dat punt te bereiken?

Discussiëren en netwerken met de partners

Vervolgens was het tijd voor de paneldiscussie. Panelleden waren Jan Dirk van der Burg, Bert Denekamp (Gildebor), Rob Hilarius (gemeente Hengelo), Jos Marinus (gemeente Hof van Twente) en Andre Trip (Grootgroener). Onder leiding van Jeroen werd er gediscussieerd over een aantal stellingen zoals ‘Een relatie tussen partners heeft onvoorwaardelijk vertrouwen als basis’ en ‘De openbare ruimte is van ons allemaal en daarom is het beheer daarvan een publieke taak’. Ook het publiek had de mogelijkheid om te reageren. Na de lezing was er gelegenheid om informeel te netwerken. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de genodigden op informele basis doorpraten over olifantenpaadjes en de samenwerking tussen de partners. Wie aan het eind van de middag vertrok, kreeg een klein cadeau met een verwijzing naar een reclamespot over olifanten met hun fenomenale geheugen.

Website: http://www.olifantenpaadjes.nl/
(Olifantenpaadjes, de kortste weg van A naar B)

(tekst: Harvey Pearson)

 

Nieuws

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor heeft in Hengelo-Zuid een bijenschans aangelegd.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Als 60-plusser is Yvon Kroeze in de bouw gaan werken. “Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon.

Lees meer
‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

De jaarlijkse strijd tegen de eikenprocessierups is begonnen. Daarbij worden ‘aaltjes’ ingezet.

Lees meer
Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering werkt bij SWB op de financiële afdeling waar hij jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Een verborgen, groene parel

Een verborgen, groene parel

Breng nu een bezoek aan een groene, Hengelose parel! De oude algemene begraafplaats aan de Bornsestraat.

Lees meer