SWB

Gildebor onmisbaar bij het Hengelose kunstproject ‘DE BOOM IN’

02 mei 2017 – Medewerkers van de boomploeg van Gildebor hebben vandaag kunstwerken bevestigd in bomen in het Prins Bernhardplantsoen. Ook zijn er kunstwerken opgehangen in bomen voor de Bataafse Kamp. Vier medewerkers van de boomploeg van Gildebor, Bart Klaassen, Remon Pouwels, Sam Grunnekemeijer en Bennie Everink, hebben de werkzaamheden uitgevoerd in samenwerking met de kunstenaars zelf.

Het kunstproject DE BOOM IN is onderdeel van de kunstroute HeArtLane. Die route loopt langs de Bataafse Kamp via het Prins Bernhard plantsoen en het Schouwburgplein richting station. Vijftien Hengelose kunstenaars hebben één of twee bomen op die route uitgekozen en daar een kunstwerk voor gemaakt. “Wij helpen ze als Gildebor met de bevestiging van hun werk in de boom” legt Pouwels uit. Gildebor heeft voor die taak twee hoogwerkers ter beschikking gesteld. De match tussen Gildebor en HeArts Gallery is tot stand gekomen op de Slingerbeurs afgelopen maart.

Guus Schildkamp is één van de kunstenaars. Hij staat samen met Grunnemeijer van Gildebor in de bak van de hoogwerker bij de Bataafse Kamp. Zijn kunstwerk bestaat uit ca. 300 witte, houten plaatjes die als ware om de stam ‘gewikkeld’ worden. “Ik houd van al dat wit en die strakke lijnen. Dat staat in contrast met het organische van de boom”, aldus Schildkamp. “En”, voegt hij er lachend aan toe “door te helpen met het plaatsen van mijn werk  heb ik al een stuk minder last van mijn hoogtevrees.”

 

 

Nieuws

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor heeft in Hengelo-Zuid een bijenschans aangelegd.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Als 60-plusser is Yvon Kroeze in de bouw gaan werken. “Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon.

Lees meer
‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

De jaarlijkse strijd tegen de eikenprocessierups is begonnen. Daarbij worden ‘aaltjes’ ingezet.

Lees meer
Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering werkt bij SWB op de financiële afdeling waar hij jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Een verborgen, groene parel

Een verborgen, groene parel

Breng nu een bezoek aan een groene, Hengelose parel! De oude algemene begraafplaats aan de Bornsestraat.

Lees meer