SWB

Gildebor onmisbaar bij het Hengelose kunstproject ‘DE BOOM IN’

02 mei 2017 – Medewerkers van de boomploeg van Gildebor hebben vandaag kunstwerken bevestigd in bomen in het Prins Bernhardplantsoen. Ook zijn er kunstwerken opgehangen in bomen voor de Bataafse Kamp. Vier medewerkers van de boomploeg van Gildebor, Bart Klaassen, Remon Pouwels, Sam Grunnekemeijer en Bennie Everink, hebben de werkzaamheden uitgevoerd in samenwerking met de kunstenaars zelf.

Het kunstproject DE BOOM IN is onderdeel van de kunstroute HeArtLane. Die route loopt langs de Bataafse Kamp via het Prins Bernhard plantsoen en het Schouwburgplein richting station. Vijftien Hengelose kunstenaars hebben één of twee bomen op die route uitgekozen en daar een kunstwerk voor gemaakt. “Wij helpen ze als Gildebor met de bevestiging van hun werk in de boom” legt Pouwels uit. Gildebor heeft voor die taak twee hoogwerkers ter beschikking gesteld. De match tussen Gildebor en HeArts Gallery is tot stand gekomen op de Slingerbeurs afgelopen maart.

Guus Schildkamp is één van de kunstenaars. Hij staat samen met Grunnemeijer van Gildebor in de bak van de hoogwerker bij de Bataafse Kamp. Zijn kunstwerk bestaat uit ca. 300 witte, houten plaatjes die als ware om de stam ‘gewikkeld’ worden. “Ik houd van al dat wit en die strakke lijnen. Dat staat in contrast met het organische van de boom”, aldus Schildkamp. “En”, voegt hij er lachend aan toe “door te helpen met het plaatsen van mijn werk  heb ik al een stuk minder last van mijn hoogtevrees.”

 

 

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer