SWB

Gildebor in Hengelo begint met het terugplaatsen van afvalbakken

Bron: Tubantia 3 januari 2017

Met een nieuw uniform en in witte wagens, die met het nieuwe logo bestickerd zijn, begonnen de werknemers van Gilderbor maandag 2 januari aan hun eerste taak: het terugplaatsen van de openbare afvalbakken. In verband met het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling had de gemeente de voorzorgsmaatregel genomen. Zo werden de bakken, binnenin de prullenbakken, verwijderd om vernielingen te voorkomen.

 

Niet vervangen

Toch werd er een aantal prullenbakken vernield. Die zijn verwijderd. Maar de vernielde afvalbakken in de woonwijken worden niet vervangen. Met uitzonderingen van prullenbakken bij winkelcentra en speeltuinen. De gemeente Hengelo besloot in 2016, als onderdeel van een bezuiniging van 9,1 miljoen, afvalbakken in woonwijken niet meer te vervangen als ze vernield zijn. De gemeente denkt hier jaarlijks 50.000 euro mee te bezuinigen.

Gildebor

Het nieuwe beheer- en onderhoudsbedrijf dat op 1 januari officieel begon is een samenwerking tussen Hengelo, Hof van Twente en sociaal werkvoorzieningbedrijf SWB. De nieuwe samenwerking biedt 290 werkplaatsen. Van die werkplaatsen zijn er 90 in Hengelo. Gildebor heeft als taken het beheer en onderhouden van de groenvoorziening, wegen en riolen, sportvelden en begraafplaatsen binnen Hengelo en Hof van Twente. Daarnaast is Gildebor mede bedoeld als een opleidingsbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nieuws

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor heeft in Hengelo-Zuid een bijenschans aangelegd.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Als 60-plusser is Yvon Kroeze in de bouw gaan werken. “Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon.

Lees meer
‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

De jaarlijkse strijd tegen de eikenprocessierups is begonnen. Daarbij worden ‘aaltjes’ ingezet.

Lees meer
Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering werkt bij SWB op de financiële afdeling waar hij jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Een verborgen, groene parel

Een verborgen, groene parel

Breng nu een bezoek aan een groene, Hengelose parel! De oude algemene begraafplaats aan de Bornsestraat.

Lees meer