SWB

Gildebor in Hengelo begint met het terugplaatsen van afvalbakken

Bron: Tubantia 3 januari 2017

Met een nieuw uniform en in witte wagens, die met het nieuwe logo bestickerd zijn, begonnen de werknemers van Gilderbor maandag 2 januari aan hun eerste taak: het terugplaatsen van de openbare afvalbakken. In verband met het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling had de gemeente de voorzorgsmaatregel genomen. Zo werden de bakken, binnenin de prullenbakken, verwijderd om vernielingen te voorkomen.

 

Niet vervangen

Toch werd er een aantal prullenbakken vernield. Die zijn verwijderd. Maar de vernielde afvalbakken in de woonwijken worden niet vervangen. Met uitzonderingen van prullenbakken bij winkelcentra en speeltuinen. De gemeente Hengelo besloot in 2016, als onderdeel van een bezuiniging van 9,1 miljoen, afvalbakken in woonwijken niet meer te vervangen als ze vernield zijn. De gemeente denkt hier jaarlijks 50.000 euro mee te bezuinigen.

Gildebor

Het nieuwe beheer- en onderhoudsbedrijf dat op 1 januari officieel begon is een samenwerking tussen Hengelo, Hof van Twente en sociaal werkvoorzieningbedrijf SWB. De nieuwe samenwerking biedt 290 werkplaatsen. Van die werkplaatsen zijn er 90 in Hengelo. Gildebor heeft als taken het beheer en onderhouden van de groenvoorziening, wegen en riolen, sportvelden en begraafplaatsen binnen Hengelo en Hof van Twente. Daarnaast is Gildebor mede bedoeld als een opleidingsbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer