SWB

Chris Sauer: van straatschoffie naar grasspecialist

In de veldencompetitie is FC Twente afgelopen seizoen geëindigd op een gedeelde derde plaats. Eén van de verantwoordelijke veldbeheerders van de Enschedese club is Chris Sauer (25). Net als de Enschedese trots heeft hij moeilijke jaren achter de rug. Maar Chris heeft eindelijk zijn stek gevonden. Net als de jonge profvoetballers  heeft Chris duidelijkheid, verantwoordelijkheid en een uitdaging nodig om te presteren. “Heb ik dat niet dan voel ik mij mentaal een stuk minder”, aldus Chris. Assistent-uitvoerder Jan Morsinkhof van Gildebor kan dat beamen.

Bij de hierboven genoemde veldencompetitie geeft de aanvoerder van de bezoekende ploeg een cijfer voor de staat van de grasmat. De veldbeheerders van de clubs in het betaald voetbal hebben dus hun eigen competitie. Vorig jaar is FC Twente op de tweede plaats geëindigd en die positie wil Chris in ieder geval terug veroveren. Maar hoe is hij eigenlijk  assistent groundsman bij FC Twente geworden?

Loopbaan met pieken en dalen
Chris heeft in zijn jeugd speciaal middelbaar onderwijs gevolgd. Hij had groene vingers en dus heeft hij in die tijd een half jaar bij een tuincentrum gewerkt en vervolgens nog een jaar bij Farwick. Daar heeft hij  het onderhoud van tuinen verzorgd, zowel bij particulieren als voor de gemeente.  “Maar ik deed later ook andere dingen”, zegt Chris “moest er ergens een muurtje gemetseld worden dan probeerde ik dat gewoon.”
In 2010 ging Chris bij SWB aan de slag in de groenvoorziening. Hij heeft toen geschoffeld, geharkt en groen aangeplant. Maar het tempo lag voor hem te laag. De werkzaamheden werden na verloop van tijd eentonig. “Ik gooide er op gegeven moment een beetje met de pet naar”, zegt Chris over die tijd.
Op een dag komt hij met Jan in gesprek over gras en Chris laat zijn interesse duidelijk blijken. “Er bleek meer in die jongen te zitten”, zegt Jan en om die reden ging hij vanaf 2015 aan de slag bij de gemeente. Hij onderhield onder  meer de amateurvelden en de velden van FC Twente.  Chris had een uitdaging, maar op een gegeven moment stagneerde opnieuw zijn ontwikkeling. “Ik kende de werkzaamheden na verloop van tijd wel zo’n beetje”, aldus Chris.

Chris Sauer en Jan Morsinkhof

Bij FC Twente valt alles op zijn plaats
 Jan heeft Chris vervolgens bij Henry de Weert geïntroduceerd. Henry is fieldmanager  van de Enschede club . “Henry was wel gecharmeerd van Chris”, vertelt Jan. Chris is immers representatief en heeft wat in zijn mars. De samenwerking tussen de fieldmanager en zijn protegé loopt inmiddels  uitstekend.  Jan vertelt dat Chris in deze functie structuur krijgt. Alles wordt hem één op één uitgelegd en hij krijgt direct te horen wat goed gaat en wat anders moet. Dat past goed bij de persoonlijkheid van Chris.

“Ik leer hier elke dag bij”, zegt de jonge assistent groundsman. Als hij zich zo blijft ontwikkelen zal hij op cursus gaan om zich vaktechnisch verder bij te scholen. Chris geeft aan dat hij graag wil begrijpen waarom bepaalde werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.  Verder vindt hij het prachtig om op wedstrijddagen de puntjes op de i te zetten. Terwijl supporters in de rust een pilsje drinken, trapt hij de plaggen in het veld weer plat.

“Aan Chris heb ik aangegeven dat hij niet terug moet zakken”, zegt Jan. Maar daar is Chris niet bang voor. Aan Henry heeft hij een goede leermeester en hij vindt bij FC Twente uitdagingen, duidelijkheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid en de kans op scholing.  “Ik ben niet altijd een lieverdje geweest”, zegt Chris, “maar het verstand komt met de jaren.”

(tekst: Harvey Pearson / Foto’s: Marloes Hemmelder)

 

Nieuws

Hengelo heeft weer een prachtige kerstboom op de markt dankzij Gildebor

Hengelo heeft weer een prachtige kerstboom op de markt dankzij Gildebor

(Bron: Tubantia d.d. 7 december 2018, auteur: Kim Jansen) Gigantische kerstboom van 4800 kilo doorstaat barre tocht naar Hengelose Markt Een barre tocht, dat was het voor zowel de kerstboom als het personeel van Gildebor. Uit een tuin aan de Lansinksweg werd een 20 meter hoge spar van 4800 kilo getild. Vanuit Tuindorp ging de […]

Lees meer
Gildebor maakt Hengelo bladvrij tijdens zesweekse bladcampagne

Gildebor maakt Hengelo bladvrij tijdens zesweekse bladcampagne

Gildebor is in Hengelo bezig met het opruimen van het gevallen herfstblad. Twintig medewerkers blazen in verschillende teams met bladblazers al het blad de straat op. Daar wordt de bladmassa met veegwagens en een zuigveegcombinatie opgepikt en meegenomen. Half november is Gildebor met deze bladcampagne begonnen en de stad zal in zes weken bladvrij worden […]

Lees meer
Herdenkingstocht ‘Licht in het Donker’ trekt 450 bezoekers

Herdenkingstocht ‘Licht in het Donker’ trekt 450 bezoekers

De jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst Licht in het Donker heeft op 21 november plaatsgevonden bij het begraaf-en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Het evenement is georganiseerd door Gildebor in samenwerking met de gemeente en uitvaartorganisatie Yarden. Ongeveer 450 bezoekers hebben een tocht gemaakt door het park, waarbij ze een lichtje vasthielden. De route was verder verlicht […]

Lees meer
Robert Monninkhoff wordt nieuwe algemeen directeur SWB Midden Twente

Robert Monninkhoff wordt nieuwe algemeen directeur SWB Midden Twente

Robert Monninkhoff wordt per 1 december de nieuwe algemeen directeur van SWB Midden Twente. Hij volgt Jeroen van der Geest op die ruim 7 jaar deze functie bekleedde. Robert Monninkhoff heeft ruim 13 jaar in de functie van financieel directeur gewerkt in dezelfde organisatie. Sinds het vertrek van Jeroen van der Geest is het bestuur […]

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een trainee

Wij zijn op zoek naar een trainee

We zijn op zoek naar talenten die zich verder willen laten opleiden en ontwikkelen binnen onze organisatie. Je bent een starter op de arbeidsmarkt en je wilt jezelf graag verder ontwikkelen. Je hebt passie voor bedrijfsvoering in de brede zin en staat stevig in de schoenen, bent niet bang om in het diepe te springen, […]

Lees meer