SWB

Voorjaarsbloei Perzisch IJzerhout: goed voor de bijen!

27-02-2019

De bijen zijn blij, want de Parrotia staat in bloei! De struik valt op door de fraaie, rode bloeiwijze. In de Klaas de Rookstraat in de Hengelose wijk Hasseler Es staat een bijzonder exemplaar.

Honderden bezige bijen vliegen af en aan, genietend van het vroege aanbod van nectar en stuifmeel. Het stuifmeel nemen ze mee aan hun poten naar de bijenkast. De nectar levert voor al die tochten de brandstof in de vorm van ‘snelle suikers’: suikers die vlug in energie worden omgezet.

De struik is in de jaren ’50 geplant in de Andantehof van wijk Noord. Vanwege zijn grootte en ontwikkelingen in de Andantehof is er destijds voor gekozen de struik te verplanten.

En zo maakte de Parrotia per vrachtwagen in 2009 een reis naar zijn nieuwe plek in de Klaas de Rookstraat. De bijen in de Hasseler Es zijn er blij mee!

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer