SWB

Prachtige voorjaarsbloei in Hengelose groenstroken!

14-02-2019

Hoewel het nog winter is, ziet Hengelo er al fleurig uit! De voorjaarsbollen die Gildebor de afgelopen jaren heeft aangeplant, lopen op veel plekken prachtig uit.

Bloembollen als Sneeuwklokjes, Winterakoniet en Krokus zorgen ervoor dat bijen hun eerste nectar en stuifmeel kunnen binnenhalen. En bijen zijn belangrijk voor de bestuiving van andere planten.

Ook een struik als de Hazelaar bloeit met zijn kenmerkende gele ‘snottebellen’. Helaas is dit niet voor iedereen prettig, want de stuifmeelpollen die de hazelaars verspreiden kunnen hooikoortsachtige klachten geven.

Op een site als pollennieuws.nl staat informatie over dat onderwerp.

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer