SWB

Nieuwe Rozen voor het Rosarium in Prins Bernard plantsoen

Zes groenmedewerkers van Gildebor hebben op 17 en 18 oktober vier grote rozenvakken in het Rosarium van het Prins Bernard plantsoen leeg gemaakt. Vervolgens hebben ze alle aanwezige grond verwijderd. Dat was nodig omdat rozen eens in de zoveel tijd last krijgen van zogenaamde ‘rozenmoeheid’.

Rozenmoeheid is een piepklein aaltje (soort worm) dat de rozenwortels aanvreet waardoor de rozen slechter gaan groeien. Op plekken waar al langer rozen staan lukt het daarom vaak niet om nieuwe rozen aan te planten. De rozenmoeheid wordt verholpen door de grond ongeveer zestig centimeter diep af te graven en het rozenvak te voorzien van een laag nieuwe grond.

480 kruiwagens grond uitgewisseld
Zodoende is er bij deze werkzaamheden zo’n 40 kubieke meter grond uitgewisseld. Om een idee te geven: dat komt overeen met de inhoud van 480 kruiwagens!
De nieuwe rozenvakken zijn donderdag 26 oktober opnieuw bemest met organische meststoffen en plantklaar gemaakt.

Eind november zullen naar verwachting de vele nieuwe rozen geplant worden die dan hopelijk weer tientallen jaren het Rosarium in de binnenstad van Hengelo zullen vullen met hun heerlijke geur en bloemenpracht!

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer