SWB

Natuur in de wijk: het Broekpark in de Hengelose wijk Slangenbeek

De Hengelose wijk Slangenbeek, genoemd naar de gelijknamige beek die er door heen stroomt, is een groene wijk. Eén van de mooiere plekken langs de Slangenbeek is het Broekpark met verschillende typen beplantingen zoals bos, houtwallen, solitaire bomen, grasvelden en de prachtig bloeiende kruidenwadi aan de oostkant van het park.

In deze kruidenwadi bloeien in de maanden mei, juni en juli onder meer soorten als koekoeksbloem, ratelaar, wilde peen, wilde cichorei, kattenstaart, munt en gevlekte rietorchis. Door de aanhoudende droogte is de bloei momenteel helaas minder uitbundig dan normaal.

Schrale bodem
Medewerkers van Gildebor maaien de kruidenwadi jaarlijks in het begin van september, waarna het maaisel wordt afgevoerd. Hierdoor blijft de bodem schraal, waardoor de kruiden zich goed uit kunnen zaaien. Naast deze jaarlijkse maaibeurt vinden er aanvullende werkzaamheden plaats als het regelmatig wegmaaien van sterk woekerende kruiden en houtige gewassen als riet, distels, bramen en opslag van jonge elzen. Deze soorten krijgen snel de overhand, waartegen de fraai bloeiende kruiden het anders afleggen.

In het Broekpark komen ook vele dieren voor zoals haas, konijn, egel, specht, kikkers, padden en vele soorten vlinders en andere insecten. Voor bezoekers is een vlonderpad aangelegd, omdat de bodem nat en drassig kan zijn na regenval. Natte voeten hoef je er dus niet te krijgen!

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer