SWB

Natuur in de wijk: het Broekpark in de Hengelose wijk Slangenbeek

De Hengelose wijk Slangenbeek, genoemd naar de gelijknamige beek die er door heen stroomt, is een groene wijk. Eén van de mooiere plekken langs de Slangenbeek is het Broekpark met verschillende typen beplantingen zoals bos, houtwallen, solitaire bomen, grasvelden en de prachtig bloeiende kruidenwadi aan de oostkant van het park.

In deze kruidenwadi bloeien in de maanden mei, juni en juli onder meer soorten als koekoeksbloem, ratelaar, wilde peen, wilde cichorei, kattenstaart, munt en gevlekte rietorchis. Door de aanhoudende droogte is de bloei momenteel helaas minder uitbundig dan normaal.

Schrale bodem
Medewerkers van Gildebor maaien de kruidenwadi jaarlijks in het begin van september, waarna het maaisel wordt afgevoerd. Hierdoor blijft de bodem schraal, waardoor de kruiden zich goed uit kunnen zaaien. Naast deze jaarlijkse maaibeurt vinden er aanvullende werkzaamheden plaats als het regelmatig wegmaaien van sterk woekerende kruiden en houtige gewassen als riet, distels, bramen en opslag van jonge elzen. Deze soorten krijgen snel de overhand, waartegen de fraai bloeiende kruiden het anders afleggen.

In het Broekpark komen ook vele dieren voor zoals haas, konijn, egel, specht, kikkers, padden en vele soorten vlinders en andere insecten. Voor bezoekers is een vlonderpad aangelegd, omdat de bodem nat en drassig kan zijn na regenval. Natte voeten hoef je er dus niet te krijgen!

Nieuws

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor legt bijenschans aan

Gildebor heeft in Hengelo-Zuid een bijenschans aangelegd.

Lees meer
Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Yvon Kroeze: bouw-vakvrouw

Als 60-plusser is Yvon Kroeze in de bouw gaan werken. “Ik doe dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik die doen zou”, aldus Yvon.

Lees meer
‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

‘Aaltjes’ gaan eikenprocessierups te lijf

De jaarlijkse strijd tegen de eikenprocessierups is begonnen. Daarbij worden ‘aaltjes’ ingezet.

Lees meer
Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering: tienduizend formulieren

Paul Roering werkt bij SWB op de financiële afdeling waar hij jaarlijks zo’n 10.000 inkoopformulieren verwerkt!

Lees meer
Een verborgen, groene parel

Een verborgen, groene parel

Breng nu een bezoek aan een groene, Hengelose parel! De oude algemene begraafplaats aan de Bornsestraat.

Lees meer