SWB

Gildebor legt bijenschans aan

16-04-2019

Hengelo-Zuid is een bijenschans rijker. Het project is een idee van Spoorfietsen Hengelo-Twekkelo in samenwerking met de Stadsimkerij Hengelo. De subsidie is van Landschap Overijssel en Gildebor heeft de bijenschans aangelegd.

Zo’n schans is een ‘wal’ die de bijen dwingt om hoog te vliegen wanneer ze de bijenkasten naderen of verlaten. Op die manier lopen voorbijgangers minder kans om gestoken te worden door de bijen.

De bijenschans past binnen de plannen om de stad ‘ecologisch’ te verbinden met de buitenwijken en –gebieden. Bijen, vlinders en andere insecten profiteren van zo’n groen netwerk.

Op 18 april wordt de bijenschans officieel geopend.

(Foto’s: van Spoorfietsen Hengelo-Twekkelo)

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer