SWB

Thomas van Leeuwen: spoorman

14-05-2019

Hij woont er bijna: Thomas van Leeuwen (50), technisch medewerker exploitatie bij de Stichting Museum Buurt Spoorweg in Haaksbergen. Volgend jaar werkt hij er een kwart eeuw.

Thomas werkt sinds 1995 bij Museum Buurt Spoorweg. Eerst via een Melkertbaan, daarna via W.I.W. en toen ook die regeling opgeheven werd via SWB Hengelo, en dat is inmiddels vijftien jaar geleden.

Hij is het liefst met zijn handen bezig, maar voor het museum is hij ook met zijn hoofd aan het werk, want binnen de stichting is hij verantwoordelijk voor de exploitatie: de personeelsinzet en de dienstregeling.
Daarnaast doet hij alle voorkomende werkzaamheden. Op de dagen dat de trein rijdt, is hij stoker op de locomotief, conducteur in de trein of lokettist op het station. Verder klust hij en maakt schoon.

Thomas houdt van de contacten op zijn werk: met de collega’s, de vrijwilligers en de bezoekers. Het liefst schept hij als stoker op de locomotief de kolen in het vuur. “Het is sowieso leuk dat je onderdeel van het totale plaatje bent. Met z’n allen zorg je er voor dat de trein rijdt.”

Voor Thomas is het geen enkel probleem om het hier tot zijn pensioen vol te houden. “En daarna word ik hier vrijwilliger.”

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer