SWB

Sebastiaan: veiligheid voorop

28-05-2019

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool of een gat in de weg? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan ter Meer (26) zet vervolgens herstelwerkzaamheden in gang.

De Lossenaar begon eind 2015 als assistent vakman civiele techniek bij de gemeente Hengelo. Toen deze dienst overging naar Gildebor, ging hij mee. Inmiddels is hij assistent uitvoerder civiel.

Hij stuurt stratenmakers, de rioolploeg en het team van de buitenwegen aan. Samen met een collega uit de Hof van Twente stelt hij de planning voor de eigen Gildeborwagens op. Deze wagens vervoeren materiaal voor de groenvoorziening, de riolering en de buitenploeg.

“Als een klacht binnenkomt, bekijken we de urgentie. De veiligheid staat voorop: een gat in de weg moet meteen afgezet”, zo vertelt Sebastiaan. De herstelwerkzaamheden worden uitgezet bij de juiste personen en teams.

Het werk bevalt Sebastiaan. “Elke dag is anders, je weet nooit van tevoren wat er binnenkomt. Prettig is dat je veel contacten met mensen hebt en dat gaat de hele dag door.”
Hij houdt van de afwisseling. “Ik zit op kantoor, maar ben ook buiten om te bekijken wat er precies gebeuren moet. We willen het zo veilig en netjes mogelijk houden op straat.”

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer