SWB

Paul Roering: tienduizend formulieren

Hij is een bekende verschijning in Hengelo: Paul Roering (60) op zijn door armkracht aangedreven aangepaste fiets. Paul woonde en werkte in Enschede, maar de liefde bracht hem naar Hengelo.

Samen met zijn vrouw woonde hij vanaf 1988 in de Hasseler Es. Twee jaar ging hij nog met een taxibusje naar DWC, en maakte toen de overstap naar SWB. Ruim 25 jaar fietste hij dagelijks 12 kilometer naar zijn werk. “We zijn drie jaar geleden verhuisd, en ik woon nu nog maar een kilometer van mijn werk”, vertelt hij.

Bij SWB begon hij op de montageafdeling en werd toen als stagiair gevraagd op de administratie, voor een half jaar. Hij werkt er als financieel medewerker al weer ruim een kwart eeuw. Eerst voerde hij wekelijks zo’n negenhonderd loonbriefjes in, nu verwerkt hij een kleine tienduizend inkoopformulieren per jaar.

Hij werkt hier met plezier. Paul: “Het werk bevalt me goed. De dagen vliegen me voorbij. En ik heb leuke collega’s.”

Hoe het verder gaat wat betreft zijn lichamelijke conditie, hij weet het niet. Paul, een realist met een aanstekelijk optimisme: “Ik heb straks 42 jaar gewerkt, voor hetzelfde geld werk ik nog een paar jaar. Maar hoe het ook gaat, ik ben van plan van elke dag iets moois te maken.”

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer