SWB

Maurice Drenth: perfecte grasmat

12-03-2019

Een grasgroen veld, met vleug en witte lijnen, waarop de bal niet stuitert: het ideale sportveld van Maurice Drenth.

Maurice is locatiebeheerder van SWB Gildebor en werkt op Sportpark Veldwijk, van waaruit meerdere sportparken bemand en onderhouden worden.

Maurice kent de Veldwijkse sportvelden van haver tot gort: hij onderhield ze decennia geleden al, toen nog in dienst van FC Twente.

De onderhoudsbedrijven wisselden, maar Maurice bleef.

Zeven dagen per week wordt er gewerkt, ook in het weekend. Op zaterdagmorgen wordt gezorgd voor de perfecte grasmat, mét vleug. “Er wordt gemaaid langs de touwtjes, zodat je een grasveld met strakke lichte en donkere banen krijgt.”

En worden de FBK-games gehouden, dan zorgen Maurice en zijn team voor netheid en aankleding van het stadion.

Als locatiebeheerder begeleidt Maurice medewerkers van SWB. “Ze beginnen met kleine werkzaamheden en leren gaandeweg alles over het onderhoud van de (kunst)grasvelden. Ik vind het leuk om mijn kennis over te dragen. Als dan de velden er mooi bijliggen, zodat iedere club optimaal zijn sport kan bedrijven, zowel op het park als in het stadion, ben ik een tevreden mens.”

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer