SWB

Marijke Agterbosch: SWB-poëzie

19-03-2019

Marijke Agterbosch (72), kleurrijke verschijning, stadsdichter (tot eind maart) en nachtburgemeester in Hengelo, was vijftien jaar directiesecretaresse bij SWB. Ze is nu tien jaar met pensioen, maar volgt SWB nog op de voet.

We ontmoeten Marijke in haar stamcafé Lunchroom Nationaal.

“Het leukste aan mijn werk waren, naast mijn directe collega’s, de contacten met de mensen op de werkvloer”, vertelt ze. Ze startte met een personeelsblad met in elke editie een andere SWB-afdeling in de spotlights en dat werd gewaardeerd.

SWB maakt nog steeds deel uit van haar leven. Ze hield er een vriendinnengroep aan over, de ‘Stafrotary’.

Het schildersbedrijf van SWB schilderde haar huis in Mondriaankleuren en de bouwafdeling deed een grote verbouwing bij haar thuis. “Dat ik bij SWB gewerkt heb, kwam me als stadsdichter en komt me als nachtburgemeester goed van pas. Mijn werk van toen opent nu nog deuren.”

Natuurlijk schreef ze een speciaal gedicht voor het jubilerende SWB; de laatste regels daarvan luiden:

Vanaf deze plek van harte gefeliciteerd!
Met 50 jaar ervaring is er veel geleerd.
Hoera voor de medewerkers, directie en bestuur.
Ga door met jullie bijzondere avontuur!

Kijk voor alle (video)verhalen op SWB Midden Twente

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer