SWB

Marcel Kotte: gouden handen

04-06-2019

Kapotte lampen, klemmende deuren, lekkages, een nieuwe kraan plaatsen, sloten vervangen: Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee. Tot tevredenheid van de circa tweehonderd bewoners van woonzorgcomplex Buurstede in Almelo.

Marcel werkte 38 jaar in de bouw; in zijn laatste bouwjaren doneerde hij een nier aan zijn zus. Een levenreddende donatie waar hij nog steeds achter staat. Maar: herstel kostte tijd en toen in de bouw de ontslagen vielen, was Marcel ook aan de beurt.

Ruim twee jaar zat hij thuis en kwam op den duur terecht bij SWB. Hij werd gedetacheerd als huismeester op Buurstede. “SWB was een uitkomst voor mij.”
Vanuit Borne fietst hij elke morgen een half uurtje naar Buurstede. Het werk is een kolfje naar zijn hand. “Deze baan is qua zwaarte niet te vergelijken met de bouw. En de winterdag werk je binnen, in de warmte.”

Hij voelt er zich thuis, doet er alle voorkomende klussen; een makkie voor iemand met zijn achtergrond. “Er is hier altijd werk, geen dag is hetzelfde. Het leukste is het contact met de mensen.”
Iedereen kent hem, weet hem te vinden.

Eind volgend jaar gaat hij met pensioen. Daarna blijft hij er drie dagen werken, op de loonlijst bij de woningstichting. Met een knipoog: “De oudjes kunnen me niet missen.”

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer