SWB

Maikel Grimm: piraat bij Bredel

26-03-2019

In zijn vrije tijd is hij internetpiraat en dj; overdag werkt Maikel Grimm (17) uit Hengelo in de spuiterij van Watson Marlow Bredel in Delden. Zijn contract heeft hij bijna op zak: met ingang van 1 april (en dat is geen grap).

De Hengeloër volgt het praktijkonderwijs op ’t Genseler en is dit voorjaar klaar met school. 

Vanaf zijn vijftiende loopt hij stage bij SWB, eerst op de instapafdeling, toen bij de groentuin en daarna in het magazijn. Sinds begin dit jaar werkt hij via SWB bij Bredel Pompen. “Ik moest hiervoor solliciteren en heb eerst stage gelopen”, vertelt hij. 

Elke werkdag stapt hij om half zes uit zijn bed, fietst 40 minuten en is om zeven uur op zijn werk. Daar blijkt al uit hoe prettig hij het werk en zijn collega’s bij Bredel vindt, want officieel moet hij om half acht beginnen. “Dit is een mooi bedrijf om te werken”, glundert hij. 

Maikel werkt in de spuiterij: hij haalt onderdelen voor industriële pompen op en haakt ze aan het transportsysteem om gespoten te worden. Sommige onderdelen zijn zo groot (tot 250 kilo) dat ze opgehangen moeten worden met tilapparatuur. 

Maikel (gecertificeerd) bestuurt kundig tillift, heftruck en reachtruck. Begeleider Regelink is blij met hem: “Maikel rijdt perfect en werkt netjes.” 

Een piraat met structuur in zijn werk.

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer