SWB

Guido van Geemen gaat voor groen

18-06-2019

Twee passies heeft hij: zijn beroep als tuinman én het overbrengen van die vakkennis. Bij Gildebor voert Guido van Geemen die combinatie met enthousiasme uit.

De vakman cultuurtechniek en tevens leermeester (bijna 50) begint elke werkdag om half acht vanuit Erve ’t Beukert, tot minimaal vier uur ’s middags.

Groen in de wijk is zijn ding, en ‘zijn’ mensen de kennis van het vak overbrengen, opleiden, samen met hen kijken welke cursussen iemand kan en wil volgen, daar zet hij zich voor in.

“Gildebor is een sociaal bedrijf. We proberen mensen in hun kracht te zetten en te motiveren. Als mensen eenmaal iets kunnen, zijn ze ook gemotiveerd”, is zijn ervaring.

In de zomermaanden staat met name het groen in de wijken op het programma. “Schoffelen, hagen knippen, onderhoud: een jaarlijkse cyclus. We kijken naar de veiligheid van de openbare ruimte, snoeien zodat kinderen veilig over kunnen steken.”

Guido loopt door een mooi stukje Slangenbeek (“hier is gesnoeid en herplant”) tussen de jonge wilgen, wijst op een houtril waar dieren kunnen schuilen. “Als onze mensen leren en bouwen aan hun zelfvertrouwen, graag naar hun werk gaan, en de wijken er groen, netjes en veilig bij liggen, ben ik tevreden.”


Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer