SWB

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers van Taxi Witteveen gaat graag de weg op; binnen werken is niet zijn ding. Vanuit zijn woonplaats Haaksbergen rijdt hij dagelijks door Twente. ‘Mobiliteit die je vrijheid geeft’ is de slogan op de website van het taxibedrijf voor zijn klanten. Die vrijheid ervaart Cor Wevers zelf ook, vanaf het moment dat hij ’s morgens om half zeven achter het stuur van ‘zijn’ bus gaat zitten en de rit begint. De planning krijgt hij middels een digitaal systeem door, in de bus, vanuit het hoofdkantoor in Lemmer.

Cor werkt inmiddels 35 jaar bij SWB. Eerst op de elektro-afdeling, daarna gedetacheerd bij Holec en O & K.De laatste vijftien jaar rijdt hij taxi’s, eerst bij Taxi Tijhuis, toen bij Brookhuis, nu bij Taxi Witteveen en dat bevalt goed. In 2006 haalde hij zijn Taxipas. Onder meer volgde hij de cursus Levensreddend handelen en TX Keur, het landelijk kwaliteitskeurmerk. “Daar gaat een strenge selectie aan vooraf”, weet hij.

De 61-jarige taxichauffeur houdt er ook van om met mensen om te gaan, met name de doelgroepen die hij vervoert: ouderen, mensen met beperking.
Chagrijnig naar zijn werk gaat hij nooit; hij is elke dag goedgehumeurd. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer