SWB

Chantal Lelieveld: sportief bezig

25-06-2019

Naar een sportschool hoeft ze niet. Chantal Lelieveld (42) uit Borne is vier dagen in de week al heel sportief bezig. Op haar fiets (zonder ondersteuning) brengt ze vanuit Hengelo de post rond in Borne en Zenderen.

Ruim twaalf jaar werkt ze nu voor SWB. Eerst maakte ze onder meer via SWB scholen in Borne schoon. De laatste tijd is ze gedetacheerd bij Cycloon Post.

Haar ‘training’ begint als ze om kwart voor zeven op de fiets stapt om vanuit Borne naar haar werk aan de Wegtersweg in Hengelo te fietsen. De post staat dan al in gele kratten klaar om gesorteerd te worden. Ze legt de post van Borne en Zenderen in de juiste vakjes.

Als dat gedaan is, gaat ze in bedrijfstenue (rode shirt of jas en zwarte broek) de straat op, twee volle posttassen achterop en de postbak boven het voorwiel. Eerst naar Borne, daarna naar Zenderen en dan weer naar Borne om daar de ronde af te maken.

De ‘zware’ fiets wordt gaandeweg lichter. “Je krijgt er een goede conditie van”, lacht ze. “Dit werk heeft voor mij twee voordelen: het rondbrengen van de post: je bent buiten en onder de mensen, én bewegen is goed voor m’n diabetes type 2. Bovendien vind ik het heel prettig om collega’s te hebben, en toch je eigen afdeling te runnen.”

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer