SWB

Arjan Weernink: hand- en spandiensten!

30-04-2019

Arjan Weernink (36) fietst al 12,5 jaar elke werkdag vanuit het buitengebied van Hengelo naar Modelmakerij Delden op het Hengelo’s industrieterrein.

Arjan volgde praktijkonderwijs bij ’t Genseler en kwam daarna bij SWB. Hij werd eerder een aantal jaar bij Wegter gedetacheerd, waar hij serviesonderdelen inpakte.
“Van serviesgoed naar hout was voor mij een hele verandering. Ander werk, nieuwe collega’s.” Maar inmiddels is Arjan gewend aan ‘zijn’ terrein: de grote werkplaats, waar het naar hout en lijm ruikt. Hier worden houten mallen gemaakt voor prefab beton, op maat.

Arjan kijk je niet makkelijk over het hoofd. Met zijn 2.10 meter steekt hij met kop en schouders boven zijn collega’s uit.

Arjan doet hier de hand- en spandiensten. Hij zet koffie, lijmt hout en zijn hoofdtaak is de werkplaats schoon en opgeruimd houden.

Het werk past hem. Met enorme bezems en zwabbers haalt hij, voorzien van de verplichte gehoorbeschermers, lijmresten, zaagsel en ander houtafval van de vloer. “Ik probeer het schoon te houden, maar tegen zoveel man is soms niet aan te werken”, lacht hij.
Het leukst vindt hij de omgang met zijn collega’s: “De sfeer hier is hartstikke goed.”

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer