SWB

Anke Kimmels: altijd opgeruimd

23-04-2019

Anke Kimmels (46) begint haar werkdag om acht uur ’s morgens, bij Ikea in Hengelo. Ze houdt daar drie afdelingen op orde, werk waar ze veel plezier in heeft.

Anke komt uit Goor en ging in Hengelo naar het voortgezet onderwijs. Sinds 1990 werkt ze bij SWB.
Vanaf mei vorig jaar is ze gedetacheerd bij Ikea in Hengelo. Ze heeft de afdelingen Opbergen. Verlichting en Tapijt onder haar hoede.

Van acht tot tien wordt er ingepakt en opgeruimd. “Dan moeten we ook het veiligheidshesje aan, omdat er rijdend materieel op de afdelingen komt”, vertelt ze.
Lege dozen gaan in de papierbak. Artikelen die in de verkeerde schappen gevonden worden, gaan naar de juiste afdelingen.

Er ligt een ‘shoppinglist’ klaar met daarop goederen die Anke moet verzamelen en klaarzetten bij de lift.
Even voor tien uur worden de papiercontainers weggerold, de halflege dozen opgeruimd, het veiligheidshesje gaat uit en zien de afdelingen er piekfijn uit: de klanten kunnen komen.

Het (opruim)werk gaat de hele dag door. Anke maakt zo’n dag heel wat kilometers. Ze blijft er opgewekt bij: “Dit is een fijne werkplek. Het werk bevalt me goed en ik heb gezellige collega’s. Het leukst is het contact met klanten. Je helpt hen of verwijst hen naar collega’s.”

Nieuws

Vacature adviseur/werkvoorbereider

Vacature adviseur/werkvoorbereider

15-07-2019

We hebben een vacature voor een adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte. Deze adviseur/werkvoorbereider openbare ruimte is werkzaam voor het cluster ONDERSTEUNING.

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

Wij zijn op zoek naar een vakman civiele techniek

15-07-2019

Op dit moment zijn wij op zoek naar 1,0 FTE medewerker in de functie van Vakman Civiele Techniek. De vakman is werkzaam binnen het cluster PARKEN, LANDSCHAP & CIVIELE TECHNIEK.

Lees meer
Oldenzaal door met Gildebor

Oldenzaal door met Gildebor

11-07-2019

UIT DE TUBANTIA VAN 11 JULI 2019 | DOOR STEPHAN SCHEPER De samenwerking met Gildebor voor het onderhoud van de sportaccommodaties is de gemeente Oldenzaal goed bevallen. Het contract wordt met vijf jaar verlengd. Het besluit om de samenwerking met Gildebor voort te zetten leidde volgens wethouder Rob Christenhusz tot tevreden gezichten. Gildebor is een […]

Lees meer
Cor Wevers: vrijheid op de weg

Cor Wevers: vrijheid op de weg

09-07-2019

Cor Wevers ziet de zon altijd schijnen. De taxichauffeur is namens SWB gedetacheerd bij Taxi Witteveen. “Dit is het leukste werk dat er is. Hoe langer je taxi rijdt, hoe mooier je het vindt!”

Lees meer
Scholekster op het dak

Scholekster op het dak

03-07-2019

Tumult op de werf! Om een scholeksterkuiken uit zijn benarde positie te bevrijden, zijn medewerkers reddingsoperatie ‘Bonte Piet’ gestart!

Lees meer