SWB

Alex Huibers: poortwachter

Alex Huibers is inmiddels drie jaar portier bij Waterschap Vechtstromen, locatie Hengelo. Met een kwinkslag ontvangt hij de vele bezoekers, goedmoedig grapt hij met de chauffeurs. Hij kent iedereen en iedereen kent hem.

Alex (bijna 50) werkte eerder in het zuiden van Nederland jarenlang als portier en beveiliger. Maar in 2003 kreeg hij een hersenbloeding en raakte volledig verlamd. Hij werd 100 procent afgekeurd, maar keerde na drie jaar revalidatie toch terug in het arbeidsproces. Alex: “Ik vond mij nog veel te jong om thuis te zitten.”

Hij vond werk als gastheer/portier in parkeergarages, beveiliger bij evenementen en jongerenwerker. Aangepast werk, want de hersenbloeding liet wel zijn sporen na.
Rond 2013 kwam Alex naar Twente om samen te gaan wonen met zijn vriendin en vanaf voorjaar 2013 werkt hij bij SWB.

Hij was beheerder bij de fietsenstalling in Hengelo en werkt nu bij Waterschap Vechtstromen. Het werk is hem op het lijf geschreven. Vanuit het portiershuisje bedient hij de slagbomen bij de twee poorten, noteert tijd en kentekens en beantwoordt vele telefoontjes.

Hij is er in zijn element: “Dit werk is wat ik wil. SWB heeft me een kans gegeven met deze baan en daar ben ik hartstikke blij mee.”

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer