SWB

Hengelo weer schoon na Koningsdag dankzij Gildebor

28 maart 2017 – Inwoners van Hengelo  hebben Koningsdag weer uitbundig gevierd in de binnenstad. Op het moment dat de feestgangers (hun roes) nog uitsliepen, veegde Gildebor-personeel het centrum al schoon. Zes medewerkers van van het cluster Netheid  waren tot het begin van de middag hard aan het werk om alle oranje prullaria en plastic bekers op te ruimen. Ze maakten daarbij gebruik van twee grote veegmachines, twee bladblazers en een Glutton afvalzuiger.  Op een aantal locaties zoals de Markt, de Pastoriestraat en het burgemeester Jansenplein, lag het meeste afval.

“Mensen denken soms dat het makkelijk werk is”, zegt Baki Colkusu terwijl hij de veegmachine behendig langs een bankje manoeuvreert, “maar ik zou willen dat ik zes ogen heb”, vervolgt hij “want overal komen wandelaars, fietsers en scooters voorbij. Het is opletten en nog eens opletten!”
Gildebor was op Koningsdag zelf ook actief in de Hengelose binnenstad.  Van zes uur tot half elf ‘s avonds waren ze tussen het feestgedruis in al begonnen met de grote schoonmaak van de binnenstad.

 

 

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer