SWB

Gildebor heeft de handen vol aan het bestrijden van de eikenprocessierups.

Bron: website RTV Oost

Bij het groenbedrijf van de gemeente Hengelo stromen de meldingen van de eikenprocessierups binnen en is de overlast groter dan vorig jaar.

Gildebor heeft de handen vol aan het bestrijden van de eikenprocessierups. De rups verspreidt brandharen die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken zoals hevige jeuk, irritatie van huid en slijmvliezen, zwellingen en rode ogen. Kinderdagverblijven, scholen en bushaltes krijgen voorrang bij de bestrijding.

Veel meldingen

Elke gemelde locatie wordt volgens Maico Oude Lenferink van Gildebor gecontroleerd. Het is voor het groenbedrijf echter ondoenlijk om elke melding terug te koppelen. Het is gissen wat de reden is dat er nu ineens meer meldingen binnenkomen dan vorig jaar, mogelijk spelen de zachte winter en de late nachtvorst een rol.

Processie

De rupsen zitten vooral in zomereiken en hebben hun naam gekregen omdat ze in processie over de eik kruipen. De eikenprocessierupsen zijn bedekt met brandharen die bij mensen gezondheidsklachten kunnen geven.

Stofzuiger

In witte pakken, met maskers en een ‘grote stofzuiger’ zuigen medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf de nesten op. Daarna worden de rupsen in een speciale oven vernietigd.

 

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer