SWB

Gildebor biedt nieuwe ‘weggeefboom’ aan

Bron: Tubantia, 18 februari 2017

HENGELO – Deelnemers van AtelierZ, het centrum voor creatieve dagbesteding van Aveleijn, hebben vrijdagmorgen een nieuwe ‘weggeefboom’ geplant op het plantsoentje aan de Cronjéstraat. Meteen werden de takken volgehangen met rode hartjes, overgebleven van Valentijnsdag.

Vernield

De oude weggeefboom was vorig zomer vernield, vertelt begeleidster Arien Schrijver. Takken waren afgebroken. “De boom zou nooit meer groeien. De hele top was eruit, zonde.” Gildebor, de nieuwe organisatie die verantwoordelijk is voor beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Hengelo en Hof van Twente, bood een nieuwe weggeefboom aan.

Blij

De creatievelingen van AtelierZ zijn er erg blij mee, vertelt begeleidster Schrijver. Ze hangen zelfgemaakte cadeautjes in de kastanje: deels als promotie, deels als ‘aardigheidje’. Vervolgens mogen voorbijgangers die kunstwerkjes er weer uithalen en meenemen. Gratis en voor niks. Het leuke is volgens Schrijver dat er ook een soort ‘wisselwerking’ ontstaat. “Soms hangen mensen zelf ook weer presentjes in de boom.”

Nieuws

Vacature: vakman Parken en Landschap

Vacature: vakman Parken en Landschap

Wij zijn op zoek naar 2,0 fte medewerker in de functie van vakman parken & landschap bij de afdeling sport.

Lees meer
Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Ruben Bosch: koffers Eerste Hulp

Hij verkoopt koffers waarvan hij zelf zegt dat het beter is dat deze zo lang dicht blijven: grote calamiteitenkoffers met EHBO-materiaal. Ook houdt hij de inhoud compleet.

Lees meer
Marcel Kotte: gouden handen

Marcel Kotte: gouden handen

Kapotte lampen vervangen, klemmende deuren repareren en lekkages verhelpen. Huismeester Marcel Kotte (65) weet er wel raad mee.

Lees meer
Sebastiaan: veiligheid voorop

Sebastiaan: veiligheid voorop

Loszittende stoeptegels, een verstopt riool? Klachten hierover van inwoners komen via de gemeente bij Gildebor terecht. Sebastiaan zet herstelwerkzaamheden in gang.

Lees meer
SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

SBS6 programma Holland van Boven bezoekt Gildebor en SWB

Het SBS programma Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer op een andere plek om bedrijven te bezoeken.

Lees meer